Ruski ministar obrazovanja bio pozitivan na virus korona

  • 14.05.2020. 20:25

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je ruski ministar obrazovanja Valerij Falkov bio pozitivan na virus korona.

Falakov je već šesti visoki ruski zvaničnik koji je obolio od kovid-19 u zemlji koja ima više od 250.000 zaraženih, prenio je Rojters.

Govoreći na sastanku vlade putem video linka, Putin je rekao da nije tajna da je Valerij Falkov (41) ministar nauke i visokog obrazovanja bio pozitivan na korona virus i oporavio se i pitao ga kako se osjeća.

- Hvala Vladimire Vladimiroviču, već sam bolje i aktivno se vraćam na posao - odgovorio je ministar.

Falkov je četvrti član vlade za koga se zna da je obolio od kovid-19, uključujući premijera Mihaila Mišustina koji se još oporavlja, ali je prisustvovao najmanje jednom sastanku Vlade putem video linka.

Ranije ove sedmice, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je zaražen korona virusom i da je dobio obostranu upalu pluća.

Kremlj je saopštio da se o zdravlju Putina (67) pažljivo vodi računa i većina njegovih nedavnih javnih nastupa bili su sastanci Vlade kojima je prisustvovao putem video linka iz sobe u svojoj rezidenciji van Moskve.

Тагови: