Pomorska parada 

Ruska mornarica dobija 26 novih brodova

  • 29.07.2018. 16:14

„Flota bi 2018. godine trebalo da dobije 26 novih brodova, čamaca i plovila, uključujući četiri broda sa raketnim sistemom ’Kalibar‘“, rekao je Putin na svečanom prijemu povodom Dana ratne mornarice Rusije.

On je podsjetio da je ove godine flota već dobila četiri broda, jedan protivdiverzioni čamac i tri broda za snabdjevanje.

„Dobar tempo ponovnog naoružanja i modernizacije je ogromna zasluga radnika naše brodogradnje, rezultat njihovog profesionalizma i odgovornog odnosa prema poslu“, istakao je šef ruske države.

Predsjednik Rusije je dodao da je profesija mornara uvek bila časna u Rusiji, predstavljala hrabrost, odvažnost i nesebičnost.  

Dan mornarice se u Rusiji proslavlja 29. jula. U Sankt Peterburgu i Kronštatu održana je glavna pomorska parada u čast praznika.

"Ruska flota koja uspješno obavlja zadatak odbrambenih potencijala naše zemlje, tako ostvarujući ključan doprinos borbi protiv međunarodnog terorizma, igra ogromnu ulogu u obezbjeđivanju strateške jednakosti", kazao je ruski predsjednik, prenosi Tas s.

Putin se u pratnji ministra odbrane Sergeja Šojgua i glavnog komandanta ruske mornarice Vladimira Koroljeva ukrcao na predsjednički brod koji je krenuo Nevom od Petropavlovske tvrđave gdje je Putin pozdravio posade mornaričkih brodova.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм