Sergej Veršinjin poručio

Rusija neće trpjeti teroriste u Idlibu

  • 22.02.2020. 18:19

Rusija nikada neće trpjeti prisustvo terorista u Idlibu u Siriji jer sa njima nema primirja, poručio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin.

"Mi smo u više navrata rekli da nećemo trpjeti prisustvo terorista na nacionalnoj teritoriji Sirije. To ne treba da bude samo naša već opcija bilo koje države", rekao je Veršinjin za TASS.

Prema njegovim riječima, Rusija je učinila sve da osigura da se primirje u Idlibu održi, ali su teroristi nastavili sa napadom.

On je podsjetio da su teroristi, kojih u Idlibu ima nekoliko desetina hiljada, nakon proglašenja primirja granatirali su Alepo.

"Tada su bili stacionirani oko 15 kilometara od Alepa. Granatirali su grad iz višecjevnih raketnih bacača nasumice gađajući stambena civila naselja. Od 9. januara osam napada dronom izvršeno je na Hmeimim, gdje se nalazi naša baza i naši ljudi čija je bezbjednost za nas prioritet", objasnio je Veršinjin.

On je istakao da borba protiv terorista nije samo pravo, već dužnost svake države.

"Ne može biti primirja sa teroristima, a oni jesu teroristi. Oni su članovi grupe `DŽabhat al-Nusra`, koji kontrolišu velike dijelove Idliba", dodao je Veršinjin.

On je podsjetio da su Rusija, Iran i Turska uspostavile zonu deeskalacije u Idlibu koja je privremenog karaktera.

"Svi dokumenti o Idlibu, koje smo mi potpisali bilo sa Turskom ili sa Turskom i Iranom nalgašavaju da smo posvećeni suverenitetu, teritorijalnom integritetu i političkoj nezavisnosti Sirije. To je sirijska teritorija", istakao je Veršinjin.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм