U vrijeme vojnih vježbi Ukrajine i NATO

Rusija izvršila provjeru spremnosti protivvazdužne odbrane

  • 29.06.2021. 10:27

Rusija je izvršila provjeru spremnosti svoje protivvazdušne odbrane na Krimu u vrijeme kada Ukrajina i NATO održavaju vojne vježbe u Crnom moru, javio je danas Interfaks.

Manevri "Morski povjetarac" održavaju se u vrijeme kada postoje tenzije između Alijanse i Rusije. Moskva je objavila prošle sedmice da su ruski patrolni brod i borbeni avion intervenisali da bi potisnuli jedan britanski ratni brod iz ruskih teritorijalnih voda u Crnom moru.

Ruska Crnomorska flota angažovala je u provjeri oko 20 borbenih aviona i helikoptera, uključujući bombardere "Su-24M", kao i sisteme "S-400" i "pancir", navodi se u izvještaju.

Moskva smatra da je Krim dio Ruske Federacije, ali je poluostrvo međunarodno priznato kao dio Ukrajine, koja ga želi nazad.

"Crnomorska flota obavlja mnogo stvari u praćenju akcija brodova iz NATO saveza i ostalih zemalja koje učestvuju u `Morskom povjetarcu 2021`", saopštio je ruski Nacionalni centar uprave za odbranu.

Moskva je pozvala na otkazivanje vojne vježbe NATO zemalja prije njenog početka, a rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će reagovati ukoliko to bude neophodno za zaštitu nacionalne bezbjednosti.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.