Došao po oružje i vojnu opremu

Rusi priveli pristalicu "Islamske države"

  • 14.06.2019. 10:23

Agenti ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/ priveli su pristalicu "Islamske države" u Zabajkalskoj pokrajini u Rusiji, saopšteno je iz pres-službe FSB.

U saopštenju se navodi da je priveden državljanin Rusije, koji je u Zabajkalsku pokrajinu doputovao sa namjerom da kupi oružje i vojnu opremu. 

Iz FSB ističu da su spriječene protivzakonite aktivnosti dvadesettrogodišnjeg mladića koji podržava "Islamsku državu" i koji je došao u grad Čitu iz druge oblasti u Rusiji. 

TASS je prenio da je ustanovljeno da je privedeni državljanin Rusije aktivno promovisao terorizam među poznanicima, kao i na internetu, koristeći sredstva anonimizacije i metode zavjere, te da je proučavao praksu protivdržavnih terorističkih napada. 

U dokumentu se navodi da je lice pokušalo da otputuje u Siriju sa namjerom da se pridruži "Islamskoj državi" i učestvuje u terorističkim aktivnostima ove grupe. 

"Pored toga, počinilac je tražio priliku da kupi vatreno oružje, uključujući automatsko, i municiju", dodaje se u saopštenju. 

Bezbjednosne agencije trenutno istražuju sve detalje kriminalnih aktivnosti privedenog lica i njegovu povezanost sa kriminalom.

Тагови: