Donald Tramp

Rušenje drona je možda proizvod greške nekoga ko je glup

  • 20.06.2019. 21:42

Obaranje američkog drona iznad Ormuskog moreuza, možda, nije bilo namjerno, već proizvod greške nekoga ko je glup, izjavio je predsjednik SAD Donald Tramp.

On je ranije napisao na "Tviteru" da je Iran napravio veoma veliku grešku, nakon što je vrhovni komandant iranske vojske izjavio da je ta država spremna za rat. 

Na pitanje da li će SAD uzvratiti Iranu, Tramp je na sastanku sa kanadskim premijerom DŽastinom Trudoom rekao da će se to uskoro saznati. 

Međutim, američki predsjednik je, u isto vrijeme, istakao da mu je teško da povjeruje da je obaranje drona bilo namjerno i da je to mogao učiniti neko rastresen i glup, javio je AP. 

Tramp je rekao da je sreća što se radilo o dronu koji nema oružje i što je to bespilotna letjelica, naglasivši još jednom da je američki dron bio u međunarodnim vodama. 

"Mislim da je to bila greška koju je napravio neko ko nije trebalo da radi ono što je radio. Mislim da su napravili grešku. Ovdje ne govorim o tome da je država napravila grešku, već neko ko je pod komandom države", naglasio je Tramp. 

Tramp je dodao da je obaranje drona bio veoma glup potez, ali da SAD, bez obzira na sve, neće tako nešto podržavati. 

Za sada nema odgovora iz Irana o pretpostavci Trampa da je obaranje drona proizvod greške.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.