NATO bahatost

Rumuni ogorčeni: Američki tenkovi uništili ljetinu

  • 21.06.2019. 12:52

Mještani grada Fetesti i oklonih sela u Rumuniji ogorčeni su na svoju vladu i američku vojsku, koja je tokom nedavne vježbe "Saber Guardian 19"  brutalno oklopnim vozilima izgazila kompletnu njihovu ljetinu, pravdajući se greškom u orjentaciji.

Mještani koji su bili u poljima ostali su u šoku kada su ugledali američke tenkove " abrams" teške 75 tona kako nemilice gaze njihovu pšenicu, suncokret i kukuruz, a zatim kreću u juriš, što je izazvalo paniku kod pojedinaca.

Farmeri koji su bili u polju svjedočili su o invaziji tenkova. Oni su, kako tvrde, pokušali da razgovaraju sa vojnicima, ali su ih ignorisali i nastavili da napreduju kroz polja.

Poljoprivrednici su incident prijavili policiji, ali su izjavili da je policija došla poslije nekog vremena i rekla lokalcima da je to bila vježba NATO-a, a vojska je imala pogrešne koordinate, i da su zato upali na njihovu zemlju.

"Saber Guardian 19" je vježba koju zajednički vode Komande zajedničkih snaga Rumunije i vojske SAD-a, koja se održava od 3. do 24. juna na različitim lokacijama u Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.