Opasnosti od takvih aktivnosti

Roditelji na nogama: Kriminalci djeci predavali o homoseksualizmu

  • 28.01.2019. 08:37

Škola na dalekom istoku Rusije je pod istragom nakon tvrdnji roditelja da su lokalni kriminalci učenicima govorili o opasnostima homoseksualnosti.

Za predavanje, koje se navodno desilo 22. januara u selu Pervomajskoje, se saznalo nakon što je jedan roditelj postavio dugu anonimnu objavu na ruski online forum Pikabu, piše Radio Slobodna Evropa.

Prema objavi, bivši direktor škole, a sada starješina sela, pozvao je grupu muškaraca koji su u regionu poznati po kriminalnim aktivnostima, da održe predavanje u školi, i naredio učiteljima da dječake od petog do sedmog razreda okupe u glavnoj sali.

Ovi su muškarci navodno objasnili pravila ponašanja u svijetu kriminala i upozorili djecu kakva sudbina u zatvoru očekuje one koji se upuštaju u seksualne odnose sa drugim muškarcima. Dječacima je rečeno da o ovom predavanju ne govore svojim roditeljima.

"Zašto razbojnicima daju pravo da korumpiraju našu djecu i za sebe odgajaju novu generaciju razbojnika,“ pisalo je u histeričnoj objavi, koja je podijeljena hiljadama puta. "Molim vas pomozite!“

U narednoj objavi, anonimni roditelj piše o tome da je starješina sela, Aleksandr Uhabotin, sljedećeg dana održao sastanak sa direktorom škole, lokalnim policajcem, i jednim brojem roditelja i djece.

Objasnio je da muškarci koji su pozvani da održe predavanje nisu povezani sa kriminalnim miljeom, kako stoji u objavi, i zamolio roditelje da "ne iznose prljavi veš sela“.

Iste večeri, regionalni ured tužitelja započeo je istragu o incidentu, objavljujući izjavu o predavanju u kojoj je opisano predavanje održano "vulgarnim jezikom".

Uhabotin, koji je bio direktor škole deset godina i čiji je sin tamo učenik, rekao je lokalnom web portalu Primamedia 23. januara da je organizovao predavanje kao odgovor na nekoliko incidenata seksualnog zlostavljanja među dječacima u školi, u pokušaju da ih educira o opasnostima istospolnih odnosa.

(RSE)

Тагови: