Ubijeni samostrelom

Riješena misterija ubistava u Njemačkoj: Žrtve su bile članovi sekte, smrt im zaštitni znak

  • 17.05.2019. 21:45

Torsten V. (53) koji je sa još tri žene nađen mrtav u pansionu u njemačkom gradu Pasau, pripadao je grupi od četvorice muškaraca, koji su u posljednjih nekoliko godina iznamljivali prostor u industrijskoj oblasti grada Hahenburga,  pod svojim imenom ili pod imenom registrovanog udruženja.

To je bila neka vrsta baze i najvažnijeg sastajališta članova grupe. Torsten je sebe smatrao vitezom kojem su se žene obraćale sa izrazitom poniznošću.

Četiri muškarca i četiri žene, čija su tijela nađena u Pasau i Vitingenu, činili su "jezgro" organizacije nalik na sektu, saznaje njemački Fokus. Oni su organizovali kurseve mačevanja, tajlandskih borilačkih veština, ali i izlete na vašare posvećene srednjovekovnom životu.

Jednu takvu manifestaciju posjetili su u Austriji gdje su i kupili samostrele, neposredno prije nego što su otišli u hotel u  u kom su izvršili samoubistvo samostrelom.

Smrt je igrala važnu ulogu u njihovom životu. Nosili su crnu odjeću, a mrtvačka glava je centralni element amblema borilačkog kluba. Post na Fejsbuku otkriva da su klijenti kluba u Hahenburgu, pored mačevanja, učili vještinu izrade srednjovekovne odjeće.

Učitelj, koji je predavao u školi, prvi je iz grupe od četiri muškarca koji je izvršio samoubistvo. Bilo je to prije tri godine. Izvor blizak žrtvama tvrdi da je taj slučaj povezan sa novim smrtnim slučajevima. Roditelji Karine U.(19) žrtve iz Vitingena optuživali su učitelja za seksualno zlostavljanje njihove ćerke, a on ih je optužio za klevetu.

U razriješenju ovog misterioznog slučaja mogli bi da pomognu dvojica članova jezgra organizacije koji su još uvijek živi. Jedan od njih se navodno prije godinu dana povukao iz grupe.Da podsjetimo u subotu je u sobi broj 20, malog pansiona u Ilcu kod Pasaua sobarica pronašla tijela  Torstena , Kerstin E. (33) i i Farine C. koji su bili probodeni strijelama iz samostrela.

Muškarac i žena pronađeni su na krevetu i držali su se za rike, dok je mlađa žena u lokvi krvi ležala na podu sa strijelom zabijenom u vrat. Pronađene su i dvije oproštajne poruke.  Policija je kasnije u stanu Farine C. otkrila leš njene partnerke  Gertrude C (35) i tinejdžerke Karine U. i koje su se otrovale pilulama.

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.