Program za nabavku vakcina

Ravnopravniji pristup: Evropska unija izdvaja još pola milijarde evra za KOVAKS

  • 19.02.2021. 16:08

EU će izdvojiti dodatnih 500 miliona evra za KOVAKS program za nabavku vakcina i time udvostručiti svoj dosadašnji doprinos za globalnu inicijativu obezbjeđivanja ravnopravanog pristupa vakicna protiv Kovid-19.

Doprinos se sastoji od novih grantova EU od 300 miliona evra i 200 miliona evra garancija Evropskog fonda za održivi razvoj plus koji će podržati zajam Evropske investicione banke.

Novi doprinos EU globalnoj nabavci bezbjednih vakcina najavila je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen tokom video sastanka lidera G7.

– Ovaj novi zalog približava nas postizanju cilja KOVAKS programa da isporuči 1,3 milijarde doza za 92 zemlje sa niskim i srednjim prihodima do kraja 2021 – poručila je fon der Lajen.

U Briselu naglašavaju da je ”Tim Evropa” jedan od vodećih donatora u KOVAKS inicijativi sa preko 2,2 milijarde evra, uključujući još 900 miliona evra koje je danas založila Njemačka.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.