Još mu se bore za život

Rat mafije u Amsterdamu: Prijatelj Luke Bojovića preživio četvrti atentat

  • 25.10.2019. 08:37

Čovjek-mačka Jovan Đurović, brat pokojnog vođe barskog klana, preživio je dva bombaška napada i dvije pucnjave

Jovan Đurović, rođeni brat pokojnog Luke Đurovića, koji je do 2013. bio desna ruka Luke Bojovića, preživio je u Amsterdamu četvrti pokušaj ubistva, ali mu je stanje i dalje kritično i ljekari se bore za njegov život.

U vatrenom obračunu, koji se u srijedu uveče dogodio u glavnom gradu Holandije, ubijen je Đurovićev prijatelj, Nišlija Goran Savić (49), inače vlasnik restorana u kom se pucnjava dogodila.

Jedan uhapšen

Holandska policija je poslije pucnjave u munjevitoj akciji, u kojoj su grad nadlijetali čak i helikopteri, uhapsila jednog osumnjičenog, ali njegov identitet nije saopšten. Kako mediji prenose, riječ je o ćelavom, krupnom muškarcu, obučenom u tamno i starom 41 godinu, u čijem je automobilu pronađeno oružje.

"Meta napada bio je Jovan Đurović, a Savić je stradao kada je pokušao da zaštiti prijatelja, tako što je stao ispred napadača. Sumnja se da je motiv rat u srpsko-crnogorskom podzemlju. Jedan pravac istrage usmjeren je na rat porodica Bojović i Šaranović, koji traje već 10 godina, dok drugi vodi ka nestanku 10 miliona evra od droge. Taj novac, kako se sumnja, grupa pod vođstvom Jovana Đurovića trebalo je da uloži u posao u Dubaiju, ali umjesto da ga ulože, zadržali su ga za sebe. Zbog tog novca izbio je veliki sukob u podzemlju i Đurović je morao da pobjegne s Balkana i tada je utočište našao u Amsterdamu", prenijeli su holandski mediji.

Oni podsjećaju i da mu je zaštitu u podzemlju te države možda pružio Vilijam Holeder, koji je bio veliki zaštitnik Luke Bojovića.

Na meti

Jovan Đurović, koji je navodno poslije smrti brata preuzeo kontrolu nad barskom kriminalnom grupom, posljednji put na meti napadača bio je 29. avgusta prošle godine. Tada je pod njegov automobil podmetnuto oko pola kilograma eksploziva, ali pukom srećom on nije eksplodirao, već je otpao s Đurovićevog automobila u centru Bara.

"Na meti je bio i 2017. Dok je sjedio na terasi jednog lokala u Baru, snajperista iz automobila u pokretu je pucao na njega. Đurović je prošao bez povreda, a njegov prijatelj je ranjen u ruku", podsjećaju crnogorski mediji.

U junu 2016, na zadušnice, na grob njegovog brata Luke Đurovića takođe je postavljen eksploziv.

"Grob pokojnog vođe barske grupe dignut je u vazduh. Pukom srećom, niko nije nastradao, a sve ukazuje na to da je meta na groblju Gvozdeni breg i tada trebalo da bude Lukin brat Jovan", otkrili su izvori iz istrage.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок