Nestala prije 12 godina

Raspetljava se poznata otmica djevojčice, policija na tragu pedofilu

  • 04.05.2019. 16:48

Portugalska policija je na tragu pedofilu za koga se sumnja da je oteo malu Medlin Maken.

Riječ je, kako se navodi, o usamljenom seksualnom predatoru za kojeg se sumnja da je kobne večeri sa hirurškom maskom na licu ušao u apartman koji su Makenovi iznajmili, i oteo malu Medlin.

Usamljeni manijak nije dio nikakve pedofilske mreže i smatra se odovornim za nestanak 28 djece u krugu od 60 kilometara od mjesta gdje je mala Medi posljednji put viđena. Navodno, da bi sakrio bilo kakav trag, obuću je umotao komadima odjeće, najverovatnije majicama.

Medini roditelji su juče obilježili 12 godišnicu nestanka, a otkriće portugalske policije je stiglo u pravom trenutku.

Poslije dojave iz Skotalnd Jarda portugalska policija je da istražuje pedofila koji je bio u mjestu nestanka male Medi 2007. godine. Policija tvrdi da je blizu rješavanja slučaja, ali "sumnja" da je Medi živa.

Prema informacijama španskog portala Ekspreso osumnjičeni je odavno poznat policiji, ali nove informacije iz Velike Britanije bacaju novo svjetlo na čitav slučaj.

U Apartmanu 5A u prizemlju, iz kojeg je Medi (3) nestala devet dana prije četvrtog rođendana, spavali su i blizanci Šon i Ameli (2). Roditelji su izašli na večeru. Oni tvrde da su svakih 15-20 minuta provjeravali djecu. Oko 22 sata u apartman je krenula Kejt Meken.

"Kad sam pokušala da otvorim vrata dječje sobe, nastala je promaja. Vrata su se zalupila. Ponovo sam ih odškrinula i vidjela da Medi nema u krevetu. Mislila sam da se nije slučajno probudila pa krenula da nas traži i otišla u našu sobu. Ali nije je bilo ni tamo... Tad me je uhvatila panika. Vratila sam se u dječju sobu, vidjela sam odškrinut prozor. Blizanci su bili tamo, ali Medi nije bilo", rekla je Kejt policiji.

Djevojčica je misteriozno nestala i taj slučaj i dan-danas muči čitav svijet. Policija je narednih godina pročešljala Praiju da Luz uzduž i poprijeko, tražili su je uz pomoć dronova, psa tragača... Imali su dojave iz Španije, Belgije, pa čak i iz Hrvatske. Privatna istraga pokazala je nevjerovatne propuste portugalske policije, ali do danas nije bilo pravog pomaka u istrazi.

Тагови: