Drama na trajektu

Putnici skočili u more zbog straha da su članovi posade zaraženi koronom

  • 08.04.2020. 16:19

Nekoliko putnika na indonezijskom trajektu skočilo je u more i otplivalo do obale nakon što su vlasti pokušale blokirati pristajanje ovog plovila zbog sumnje da je nekoliko članova posade zaraženo korona virusom.

Trajekt je ostao blokiran prilikom pokušaja prelaska u luku Maumere na istočnom otoku Flores uslijed straha da su tri člana posade zarazila putnike, izvještava Reuters. Međutim, nekoliko putnika skočili su u more i otpivali do obale, ne želeći biti izloženi zarazi, ali ni karantinu na brodu.

– Molimo putnike da sarađuju u skladu sa zdravstvenim protokolima prije izlaska s broda te da se suzdrže od bilo kakvih radnji koje mogu biti štetne – rekao je Visnu Handoko, službenik u ministarstvu saobraćaja, neposredno prije nego je nekoliko putnika skočilo u more.

Trajekt je prevozio 255 putnika, uglavnom radnika koji su se vraćali kući iz Malezije, nakon što je susjedna zemlja zatvorila granice zbog korona virusa. Ipak, na kraju je trajektu dozvoljeno pristajanje u luku, a putnici su smješteni u karantin na kopnu.

Inače, Indonezija je do sada zabilježila 2.956 slučajeva korona virusa i 240 smrtnih slučajeva, a najveći broj slučajeva potvrđen je u glavnom gradu Džakarti.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник