Virus korona

Putin: Uspjeli smo da se izborimo sa pandemijom

  • 23.06.2020. 16:30

Ruski predsjednik Vladimir Putin je tokom obraćanja naciji izjavio da je Rusija uspjela da se izbori sa svim izazovima izazvanim pandemijom virusa korona, a zahvaljujući mjerama koje su bile usvojene, spaseno je na desetine hiljada života.

Kako je rekao, zahvaljujući mjerama protiv virusa korona vlasti Rusije su uspjele da kupe vrijeme i da "prikoče" pik pandemije.

On je zahvalio građanima jer su dostojanstveno preživjeli jedan od najopasnijih perioda epidemije, dok je ujedno i zahvalio ljekarima i medicinskim radnicima što su tokom najgoreg perioda pokazali svoj profesionalizam.

- Mnoge građane je objedinilo to što su jasno razumijeli situaciju, shvatili su pretnje koje su bile prisutne, razumjeli su da se sa novonastalom situacijom moguće boriti isključivo zajedničkim snagama. Mi smo djelovali upravo na osnovu tih vrijednosti, samo zbog toga smo uspjeli da odgovorimo na sve izazove - naglasio je Putin.

Ruski predsjednik je pozvao građane da i u budućnosti budu pažljivi sve dok ne počne proizvodnja vakcine protiv kovida 19.

- Mi smo natjerali epidemiju da se povuče, međutim, virus je i dalje opasan - dodao je.

Putin je takođe naveo i da je Rusija lider po pitanju testiranja na virus korona, imajući u vidu da je do sada testirano 17 miliona ljudi.

Što se tiče bolničkih smještaja, Putin je rekao i da će Rusija i dalje držati rezervnih 180.000 kreveta u slučaju da se situacija ponovo zakomplikuje.

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм