Bolton u Kremlju

Putin: Unutrašnja politička borba blokira Ameriku

  • 27.06.2018. 17:34

Odnosi Moskve i Vašingtona nisu baš na zavidnom nivou jer unutrašnje političko neslaganje blokira Ameriku, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa američkim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost DŽonom Boltonom.

Dvije strane izrazile su spremnost da se nađe način za jačanje bilateralnih odnosa. 

"Nažalost, moram da kažem da rusko-američki odnosi nisu baš na visokom nivou. Ja sam ovo rekao javno u više navrata i želim da to ponovim sada u razgovoru sa vama. Mislim da je to u velikoj mjeri rezultat žestoke unutrašnje političke borbe u Americi", rekao je Putin. 

Putin je izrazio nadu da će Boltonova posjeta Moskvi biti korak naprijed u cilju obnove veza sa Vašingtonom, prenio je TASS. 

"Vaša posjeta Moskvi daje nadu da ćemo preduzeti bar početne korake u pravcu obnove odnosa naše dvije zemlje. Rusija nikada nije tražila sukob", rekao je Putin tokom sastanka u Kremlju. 

Putin je tokom sastanka predložio da se razgovara o tome šta obje strane mogu da urade da poprave odnose na osnovu jednakosti i uzajamnog poštovanja. 

Bolton je podsjetio da su se u vrijeme čak i ozbiljnih neslaganja Rusije i SAD savjetnici lidera dvije zemlje ipak sastajali što je dalo osnovu za osiguranje globalne stabilnosti. 

Bolton je uvjerio Putina da je Tramp i dalje posvećen postizanju tih ciljeva. 

Putin je čestitao SAD na dobijanju prava da budu domaćini Svjetskog šampionata u fudbalu 2026. godine, ističući da je Rusija spremna da podijeli svoje iskustvo u organizaciji takvog događaja. 

FIFA je ranije odlučila da će svjetsko prvenstvo u Fudbalu 2026. godine biti održano u SAD, Kanadi i Meksiku.  
 

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм