Putin u korona kontroli: "Rekli su mi: "Šta stojiš, idi dočekaj gosta"

19:29, 01.08.2020.
Izvor: Kurir
Glavni ljekar u infektivnoj bolnici u Komunarki, koja je među prvima u Moskvi počela da prima pacijente zaražene virusom korona,

Denis Procenko kaže da je posjeta predsjednika Rusije toj zdravstvenoj ustanovi bila totalno iznenađenje i za njega i za njegove kolege. U intervjuu za list "Rosijska gazeta" Procenko priča kako je tekao taj dan.

Obilazak "crvene zone" na Institutu "Sklifosovski" mi je bio u planu tog dana i zbog toga nisam imao vremena da se javljam na telefon. Tek kasnije sam vidio bezbroj propuštenih poziva, poruka. Zvao me je i gradonačelnik s kojim sam se dogovorio da se nađemo u bolnici, priča Procenko.

"U bolnici sam ugledao gradonačelnika, druge važne figure" kaže on.

"Rekli su mi: "Šta stojiš, idi dočekaj gosta". A onda je pred ulaz stigao "aurus" i tek onda sam shvatio", dodao je on.

Procenko dodaje da ni drugi ljekari u bolnici ni medicinske sestre, koji su vidjeli da je Putin na prijemnom odjeljenju i odjeljenju za reanimaciju, nisu znali da je to on. Tek su uveče iz vijesti saznali ko je bio čovjek u žutom zaštitnom odjelu koji ih je pohvalio za napore koje čine.

Putin je bolnicu obišao u martu. Želio je, kako je rekao, da se svojim očima uvjeri kakva je organizacija i kako sve funkcioniše.