Predsjednik Rusije

Putin: Spoljni neprijatelji šire lažne vijesti o virusu

  • 04.03.2020. 17:11

Rusija je na meti neprijatelja iz inostranstva koji šire lažne vijesti o korona virusu kako bi izazvali paniku, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putinovi komentari objavljeni su nakon što je ruska regulatorna agencija "Roskomanadzor saopštila da je blokirala pristup pojedinim objavama na društvenim medijima u kojima je bilo lažnih vijesti o epidemiji virusa.

"Savezna služba bezbjednosti izvještava da su lažne vijesti organizovane, uglavnom iz inostranstva, ali, na žalost, to nam se uvijek dešava. Svrha je jasna, širenje panike među stanovništvom", naglasio je Putin.

Kompanija za bezbjednost na internetu "Grup-IB" saopštila je da je identifikovano, kako se navodi, više hiljada izvještaja sa lažnim vjestima na brojnim društvenim mrežama u kojima se navodi da je više hiljada Moskovljana zaraženo virusom.

Rusija do sada na svojoj teritoriji nije prijavila slučajeve virusa, mada je šest pacijenata zaraženo u drugim zemljama i liječe se u Rusiji.

Ruski mediji navode da su vlasti identifikovali osumnjičene za širenje lažnih vijesti o virusu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.