Garegin Drugi

Putin spasao svetinje - Jermenski patrijarh uputio pismo zahvalnosti ruskom predsjedniku

  • 19.11.2020. 21:38

Jermenski patrijarh Garegin Drugi uputio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu pismo u kojem je izrazio zahvalnost za mjere koje su preduzete kako bi se u Nagorno-Karabahu očuvalo istorijsko naslijeđe njegovog naroda.

U pismu su visoko ocjenjeni napori ruskih vlasti i lično predsjednika Rusije kako bi se u regionu Nagorno-Karabaha obustave borbena dejstva, uspostavi prekid vatre i vrate stabilnost i mir.

- Želim da izrazim duboku zahvalnost lično Vama na preduzetim merama u cilju očuvanja istorijskog naslijeđa jermenskog naroda na teritorijama predatih Azerbejdžanu - drevnih manastira, crkava i spomenika kulture - naveo je patrijarh.

On je posebno istakao da je, zahvaljujući ruskim mirovnjacima raspoređenim u regionu, osigurano normalno funkcionisanje poznatog jermenskog manastira Dadivank.

- Naš narod će uvijek pamtiti važnu ulogu Rusije u zaustavljanju krvoprolića u Arcahu i moliće se za nepokolebljivost jermensko-ruskog viševjekovnog prijateljstva - zaključio je patrijarh.

Podsjetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 9. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.