Rusija

Putin smijenio četvoricu generala

  • 06.02.2020. 18:03

Predsjednik Rusije Vladimir Putin smijenio je četvoricu generala Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za vanredne situacije Rusije, među kojima je i Viktor Polovnjikov, koji je osumnjičen za primanje mita.

Ruski predsjednik je potpisao ukaz na osnovu kojeg će biti izvršen niz kadrovskih promjena u resorima bezbjednosti, a informacija je objavljena na zvaničnom internet-portalu za pravne informacije.

„Osloboditi dužnosti general-majora policije Nikolaja Nikolajeviča Aksjonova, načelnika Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova za Amursku oblast, general-majora policije Nikolaja Nikolajeviča Afanasjeva, načelnika Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova za Primorski kraj, general-majora policija Viktora Nikolajeviča Polovnikova, ministra unutrašnjih poslova Republike Komi, i general-potporučnika unutrašnje službe Ruslana Hamadoviča Jahajeva, načelnika Državne uprave Ministarstva za vanredne situacije za Čečensku republiku“, navedeno je u dokumentu.

Dužnosti je oslobođen i zamjenik rukovodioca podmoskovske uprave Istražnog komiteta Rusije pukovnik Aleksandar Sarafanov.

Istražni komitet Rusije pokrenuo je protiv Viktora Polovnikova krivični postupak u januaru. On je osumnjičen da je primao mito u velikom iznosu. Detalji slučaja nisu objelodanjeni, ali je, sudeći po formulaciji optužnice, riječ o sumi većoj od milion rubalja. General je trenutno u istražnom zatvoru.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм