Predsjednik Rusije

Putin: Rusija pomaže u održavanju stabilnosti na Balkanu

  • 05.02.2020. 13:32

Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna, Moskva se zalaže za uzajamno prihvatljivo rješenje između Beograda i Prištine, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Rusija mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbjedna. Zalažemo se za to da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rješenje kosovskog problema na osnovu Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija", rekao je Putin ambasadorima na ceremoniji uručivanja akreditiva u Kremlju.

"Rusiju i Srbiju vezuje strateško partnerstvo zasnovano na tradicijama prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti naših bratskih naroda. U decembru prošle godine u Sočiju su održani značajni pregovori sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Zaključen je veliki broj značajnih sporazuma u vezi sa razvojem rusko-srpske saradnje u čitavom nizu pitanja kao što su ekonomija, trgovina, energetika, kultura i koordinacija povodom regionalnih pitanja", dodao je Putin.

Putin je, između ostalog, istakao da je čovječanstvo danas ponovo u opasnosti.

"Raste prijetnja terorizma, šire se regionalni sukobi i ruši sistem kontrole naoružanja", naglasio je Putin.

On je dodao da je i globalna ekonomija u nestabilnom stanju.

"Mi smo iskreno zainteresovani za uspješan rad ambasada koje vodite u ovim ključnim oblastima. Pritom, uvijek možete da računate na pomoć ruskih organa, poslovnih i javnih krugova", istakao je Putin.

Na ceremoniji uručenja akreditiva, Putin je ambasadorima rekao da se nada da će u njihovom vidokrugu biti pitanja proširenja političkog dijaloga, trgovinsko-ekonomskih veza, kulturnih razmjena i međuljudskih kontakata.

U Kremlju je održana ceremonija uručivanja akreditiva novih ambasadora stranih država. Među 23 nova ambasadora u Rusiji, ceremoniji je prisustvovao i ambasador Srbije Miroslav Lazanski.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)