Predsjednik Rusije

Putin predvodi rusku delegaciju na sjednici Generalne skupštine UN

  • 08.09.2020. 22:31

Predsjednik Rusije Vladimir Putin predvodiće rusku delegaciju na sjednici Generalne skupštine UN, navodi se u dokumentu koji je objavljen na zvaničnom ruskom portalu za pravne informacije. Predviđeno je video-obraćanje Putina, poslije čega će rukovodilac delegacije biti ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

U ruskoj delegaciji biće i rukovodilac komiteta Savjeta federacije za međunarodne odnose Konstantin Kosačev, predsjednik komiteta Državne dume za međunarodne odnose Leonid Sluckij, pomoćnik predsjednika Jurij Ušakov.

U delegaciji su i zamjenik ministra inostranih poslova Sergej Veršinin, direktor odjeljenja za pitanja neširenja i kontrole naoružanja Ministarstva inostranih poslova Vladimir Jermakov, direktor pravnog odjeljenja Ministarstva Jevgenij Zagajnov, direktor odjeljenja međunarodnih organizacija ovog ministarstva Petar Iljičev i stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

Ruski predsjednik poručio je Ministarstvu inostranih poslova da utvrdi spisak savjetnika, eksperata i tehničkog osoblja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je saopštio da je obraćanje Putina predviđeno za 22. septembar, prenose "Ria novosti".