Sastanak u Osaki

Putin pozvao Trampa na Paradu pobjede

12:12, 28.06.2019.
Izvor: Sputnjik
Thumbnail
Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je svog američkog kolegu Donalda Trampa da doputuje u Moskvu kako bi prisustvovao 75. godišnjici pobjede u Drugom svjetskom ratu, na šta je predsjednik SAD pozitivno odreagovao, izjavio je pomoćnik ruskog lidera Јurij Ušakov.

"Pozvali smo Trampa da prisustvuje paradi povodom 75. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu, 9. maja naredne godine. Tramp je odreagovao krajnje pozitivno, nakon čega je uslijedio razgovor o tome koliko je koja zemlja izgubila tokom cjelokupnog trajanja tog rata", rekao je on nakon sastanka dvojice lidera tokom samita G20 u Osaki.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov dodao je i da je Putin na sastanku sa Trampom potvrdio inicijativu Rusije u sferi strateške stabilnosti.

"Potvrđena je, čak i inicirana želja da se razgovara o širokom spektru problema, počev od ekonomije do strateške stabilnosti. Predsjednik Tramp je rekao da će se njegov tim baviti tim pitanjima sa svojim ruskim kolegama", istakao je Lavrov i ocijenio da je atmosfera na samitu izuzetno konstruktivna.