Sastanak u Osaki

Putin pozvao Trampa na Paradu pobjede

  • 28.06.2019. 12:12

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je svog američkog kolegu Donalda Trampa da doputuje u Moskvu kako bi prisustvovao 75. godišnjici pobjede u Drugom svjetskom ratu, na šta je predsjednik SAD pozitivno odreagovao, izjavio je pomoćnik ruskog lidera Јurij Ušakov.

"Pozvali smo Trampa da prisustvuje paradi povodom 75. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu, 9. maja naredne godine. Tramp je odreagovao krajnje pozitivno, nakon čega je uslijedio razgovor o tome koliko je koja zemlja izgubila tokom cjelokupnog trajanja tog rata", rekao je on nakon sastanka dvojice lidera tokom samita G20 u Osaki.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov dodao je i da je Putin na sastanku sa Trampom potvrdio inicijativu Rusije u sferi strateške stabilnosti.

"Potvrđena je, čak i inicirana želja da se razgovara o širokom spektru problema, počev od ekonomije do strateške stabilnosti. Predsjednik Tramp je rekao da će se njegov tim baviti tim pitanjima sa svojim ruskim kolegama", istakao je Lavrov i ocijenio da je atmosfera na samitu izuzetno konstruktivna.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина