Kolektivni imunitet do jeseni

Putin pozvao Ruse da se vakcinisu protiv virusa korona

  • 21. Apr 2021.12:11

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas u govoru o stanju nacije da bi Rusija trebala da stekne kolektivni imunitet na kovid 19 do jeseni i pozvao Ruse da se vakcinišu protiv virusa korona.

Svoje godišnje obraćanje Putin je počeo riječima da će se fokusirati na unutrašnja pitanja kao što su zdravstvena zaštita i ekonomija.

– Današnje obraćanje biće mahom posvećeno našim domaćim pitanjima, naravno to su zdravstvena zaštita, socijalna politika i ekonomija. Takođe, nekoliko riječi posvetiću spoljnoj politici i bezbjednosti – rekao je Putin.

On je rekao da je Rusija sa razvojem tri vakcine protiv kovida pokazala rastući naučni potencijal.

– Naši naučnici napravili su pravi proboj i sada Rusija ima tri pouzdane vakcine. Ovo i mnoga druga dostignuća posljednjih godina pokazuju rastući naučni i tehnički potencijal u našoj zemlji – rekao je Putin.

Ruski predsjednik je istakao da je uvijek bio siguran da će Rusija savladati kovid.

– Naravno, bilo je uznemirenosti, ali ja lično oduvijek sam čvrsto vjerovao da ćemo prevladati sve izazove. Naši građani, društvo i država djelovali su odgovorno i solidarno i zajedno smo uspjeli da preduzmemo proaktivne korake – rekao je Putin.

Prema njegovim riječima zdravstveni sistem treba da se zasniva na tehnologija nove generacije.

On je podsjetio da zdravstveni sistemi u mnogim razvijenim zemljama nisu bili u stanju da riješe pandemiju i njene posljedice efikasno kao što je to učinila Rusija.

Tagovi: