Trovanje "novičokom"

Putin: Neosnovane tvrdnje o umiješanosti Rusije

  • 17.07.2018. 08:37

Tvrdnje o navodnoj umiješanosti Rusije u incidentima trovanja u Britaniji su neosnovane, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u u intervjuu za "Foks njuz".

"Nedavno smo čuli da su još dvije osobe bile žrtve istog nervnog agensa poznatog pod imenom 'novičok'. Ja čak nikada nisam čuo prezimena tih ljudi. Ko su oni?", rekao je Putin, komentarišući slučaj trovanja u Ejmsberiju, gdje je jedan par navodno pokupio bočicu u kojoj je bio otrov. 

"Kakvu bočicu? Kakva je to hemijska formula i da li možda postoje drugi razlozi smrti?", upitao je Putin. On je dodao da je tu možda riječ o unutrašnjim razlozima Britanije, ali niko ne želi da se time pozabavi. 

Putin tvrdi da su sve to neosnovane optužbe. "Zašto se to radi na ovakav način, zašto se naši odnosi ovim putem pogoršavaju?", upitao je ruski predsjednik. 

On je dodao da je Rusiji potreban bar neki dokument, dokaz da je Moskva umiješana. "To je ista vrsta optužbi kao u slučaju miješanja u izborni proces u SAD", naglasio je Putin. 

Don Stardžes /44/ i Čarls Rouli /45/ prebačeni su u bolnicu 30. juna u kritičnom stanju u gradu Ejsmberiju u oblasti Viltšir. Stardžesova je umrla u bolnici 8. jula, dok je Rouli došao svijesti i policija ga je saslušala, podsjeća TASS. 

Policija je saopštila da su njih dvoje bili izloženi istom nervnom agensu "novičoku" , kojim su bili izloženi bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u martu ove godine u susjednom Solsberiju.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.