Putin: Nastaviti borbu protiv korupcije na svim nivoima

  • 24.02.2021. 18:09

Borba protiv korupcije na svim nivoima, uključujući krađu sredstava iz budžeta izdvojenih za borbu protiv pandemije virusa korona, mora biti nastavljena, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je na sastanku odbora ruske Federalne službe bezbjednosni (FSB) u Moskvi rekao da mora postojati sistematična borba protiv korupcije na svim nivoima vlasti.

"Posebno vam skrećem pažnju na sprečavanje krađe i zloupotrebe sredstava iz budžeta, prije svega za izgradnju strateških objekata, vladinih programa, ugovor za državnu odbranu i borbu protiv virusa korona", istakao je Putin.

Putin je naglasio da sva sredstva moraju da se koriste racionalno, strogo u skladu sa njihovom namjenom i u korist ruskih državljana, javio je TASS.

Prema riječima ruskog lidera, u 2020. godini je prekinuta aktivnost 87 kriminalnih grupa u Rusiji.

"Zahtijevam od vas da radite efikasno kao i ranije na saradnji sa drugim agencijama koje žele da doprinesu obezbjeđivanju stabilnosti ekonomije i finansijskog sistema i da, u skladu sa nadležnošću, nastavite da podržavate i štitite ruski poslovni sektor i kompanije od kriminala i nepoštene konkurencije na globalnim tržištima", naveo je Putin.