Rezultat sistemskih i planskih mjera države

Putin: Naše oružje još dugo neće dobiti konkurenciju u svijetu

  • 22.02.2019. 22:16

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je večeras da rusko oružje nema i neće skoro imati takmaca u svijetu.

"Vi znate da mi na prvo mjesto stavljamo opremanje naše armije najmodernijim oružjem, kao i sistemima kontrole i komunikacije. Naše oružje nema takmaca u svijetu i mislim da ga neće imati još dugo vremena", rekao je Putin večeras u Kremlju na svečanosti povodom Dana branilaca otadžbine. 

On je dodao da je to rezultat sistemskih i planskih mjera države, kao i neumornog rada ruskih naučnika, konstruktora i uopšte vojne industrije. 

"NJihova jedinstvena postignuća čine osnovu uspješnog razvoja vojske i flote za naredne decenije, osnovu bezbjednosti i mira za Rusiju, kao i našeg uspješnog i dinamičnog razvoja", naglasio je ruski predsjednik, prenio je TASS. 

On je dodao da je Rusija miroljubiva zemlja koja provodi odgovornu spoljnu politiku i teži jačanju međunarodne stabilnosti. 

"Mi ćemo nastaviti dalje jačanje odbrambenih potencijala zemlje, kao i razvoj i unapređenje vojnih snaga", naglasio je Putin. 

On je rekao da je sasvim jasno da je moderni svijet složen i kontradiktoran sa još mnogo neriješenih sukoba, izazova i prijetnji. 

"Upravo zato, naš prioritet je jačanje bezbjednosti Rusije i naših građana", istakao je Putin.