Predsjednik Rusije

Putin: Krajem godine masovna vakcinacija

  • 29.10.2020. 14:55

Predsjednik Rusije Vladimir Putin najavljuje početak masovne vakcinacije protiv virusa korona pred kraj godine i ističe da je prioritet da vakcina bude obezbijeđena prvo za građane Ruske Federacije.

"Sada je samo pitanje kako obezbijediti proizvodnju neophodne količine vakcina. Postoje određeni problemi u vezi sa neophodnom opremom za masovnu proizvodnju", naveo je Putin u obraćanju učesnicima Investicionog foruma "Rusija zove".

Putin poručuje da je Rusija spremna za prodaju intelektualne svojine kada je riječ o ruskim vakcinama, kao i da ih proizvodi na platformama inostranih partnera.

"Oni imaju opremu za to. I to nije na štetu vakcinacije u samoj Rusiji jer mi tek trebamo da obezbijedimo tu opremu. Spremni smo na saradnju sa našim partnerima", navodi Putin.

On ističe da su kod ruskih vakcina, koje su proizveli Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" i Državni naučni centar za virusologiju i biotehnologiju "Vektor", ispunjena dva ključna kriterijuma - bezbjednost i efikasnost.

"To su dobri preparati", zaključio je Putin i najavio da je na pomolu i treća vakcina, prenosi "Sputnjik".

"Sputnjik pet", prva u svijetu regostrovana vakcina protiv virusa korona, trenutno je u trećoj i završnoj fazi tstiranja na većem uzorku dobrovoljaca.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм