Ruski predsjednik

Putin: Izmjene Ustava tek kada ih narod podrži

  • 13.02.2020. 15:50

Zakon o izmjenama Ustava Ruske Federacije trebalo bi da stupi na snagu tek nakon glasanja, kako bi građani lično djelovali kao njegovi autori, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je na sastanku sa radnom grupom za izmjenu Ustava rekao da je za njega važno da zakon stupi na snagu tek nakon glasanja, da to bude pravi referendum i da građani Rusije budu ti koji su autori ustavnih amandmana.

"S obzirom na važnost pitanja u vezi sa kojima organizujemo glasanje i značaj inovacija koje uvodimo u Ustav, smatram da bi narod trebao biti direktno uključen u donošenje ove odluke", istakao je Putin.

Prema riječima ruskog predsjednika, pomenuti aspekt je najvažniji u odnosu na način formulisanja, mjesta i redoslijeda samo tehnikalije, javio je TASS.

Putin je naglasio da je ključno da građani Rusije izađu na glasanje i prijave se kao autori zakona.

"Desiće se šta god narod kaže. Ukoliko narod potvrdi da podržava prijedlog, zakon će stupiti na snagu. Ukoliko ne potvrdi, onda amandmani neće biti uvršteni", rekao je Putin.

On kaže da se glasanje mora održati na dan koji će biti proglašen neradnim.

"Saglasili smo se da se glasanje održi radnim danom, koji će biti proglašen neradnim. To je ispravno učiniti, ali bih želio da skrenem pažnju Vladi da se ono ne može održati na dan jednog od državnih praznika", dodao je Putin.

Putin je 15. januara predao prijedlog zakona Državnoj dumi.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.