Arktik-teritorija dijaloga

Putin: Istraga je potvrdila da nismo uticali na izbor Trampa

18:55, 09.04.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je istraga specijalnog savjetnika Robert Malera u SAD potvrdila više puta ponovljena negiranja Moskve da je bila povezana sa izbornom kampanjom američkog predsjednika Donalda Trampa.

Putin je, govoreći na plenarnoj sednici foruma „Arktik-teritorija dijaloga“ u Sankt Peterburgu, rekao da tvrdnje o mješanju Rusije u izbor američkog predsjednika odražavaju činjenicu da demokrate u SAD ne mogu da prihvate neuspjeh na predsjedničkim izborima 2016. godine, prenosi AP.

Ruski predsjednik takođe smatra da su njihovi napadi na Trampa nepoštovanje birača i da odražavaju krizu američkog političkog sistema.

Putin je izrazio nadu i da će se ovi sukobi na unutrašnjem planu završiti i naglasio da je Rusija spremna za obnavljanje dijaloga sa SAD po pitanjima koja su od velikog značaja za dvije države i za cjelokupno čovječanstvo, poput razoružavanja, borbe protiv terorizma i klimatskih promjena.

Odgovarajući na pitanje da li će podržati kandidaturu predsjednika Trampa na izborima 2020. godine, Putin je naglasio da će Rusija poštovati svaki izbor američkih građana, navodi agencija.