Ostani kod kuće!

“Pukni, zoro” odjekuje Sijetlom: Marija svira za medicinare

  • 01.04.2020. 21:40

Zbog nje sa terase u Sijetlu ovih dana odjekuju srpske pjesme. Marija Spasić Komlenović uzme svoju flautu, izađe na terasu i odsvira numere na koje niko nije ravnodušan. Svira ih u čast medicinskih radnika koji se bore sa korona virusom, a ne zaboravlja da u objavama istakne “Moja Srbija”.

“Pukni zoro! Ostani kod kuće! Za sve medicinske radnike u prvim redovima! U ovome smo zajedno! Večeras u osam!”, napisala je nedavno na Fejsbuku Marija Spasić Komlenović i u znak zahvalnosti borcima protiv COVID-19 odsvirala “Pukni, zoro”.

Njeno izvođenje numere čiji je autor slovenački muzičar Robert Pešut Manjifiko, a koju smo prvi put čuli u filmu “Montevideo, Bog te video”, na Jutjubu je dobilo sljedeće komentare: “Naježio sam se, svaka čast, živa bila”, “Evo suze”, “Nemoj prestati da sviraš”.

Marija je završila master studije na Visokoj školi za muziku Hans Ajzler u Berlinu, a prije toga je diplomirala na Univerzitetu u Majncu (“Hochschule für Musik Main”).

Zbog srpske umjetnice u Sijetlu se čuo i tradicionalno “Tamo daleko”, a Marija iako je daleko do Srbije, ne zaboravlja zavičaj, piše Žena Blic.

Тагови: