Legalizacija droge u Kanadi

Prvi dan prodate sve zalihe kanabisa

  • 19.10.2018. 14:01

Ljubitelji kanabisa u Kanadi ispraznili su sve prodavnice već prvog dana njegovog legalnog konzumiranja, pa su tako stanovnici Nove Škotske, najmanje pokrajine u državi, potrošili prvog dana oko 600.000 kanadskih dolara (440.000 evra) za ovu laku drogu.

Konzumenti su čekali u redovima pred radnjama specijalizovanim za prodaju ove lake droge, pa su mnoge prodavnice odmah rasprodale svu zalihu. 

I onlajn trgovine su se, zbog velikog broja narudžbi, našle u neprilici i kasnile su sa dostavom te droge kupcima. 

Građani su obaviješteni da bi dostava mogla da kasni i do pet dana zbog štrajka zaposlenih u poštanskim službama, koji je predviđen za sljedeću sedmicu. 

Do nestašice kanabisa došlo je na mnogim područjima Kanade, na primjer na ostrvu NJu Faundlend, u provinciji Saskačevan, te na krajnjem sjeveru Kanade na teritoriji Nunavut. 

Mnogi trgovci, ali i država Kanada, zadovoljni su zbog dobre podaje kanabisa. 

Prema novom zakonu, konzumiranje kanabisa u Kanadi, ipak, ima svoja ograničenja. Tako korisnici moraju biti punoljetni i određene su stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloljetnicima. 

Kanađanima je dozvoljen samo određeni broj biljaka koje mogu da uzgajaju u svom domu, a na javnim mjestima mogu kod sebe imati do 30 grama marihuane. 

Kanadska policija dijeli i kazne za vožnju pod uticajem marihuane. 

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок