Osuđen beskućnik  

Provalio u Bakingemsku palatu i odspavao u vrtu

  • 04.08.2018. 15:01

U kompleks Bakingemske palate provalio je beskućnik, koji je četiri sata spavao u vrtu zvanične rezidencije britanske kraljice.

On je nakon toga uhapšen i osuđen na 28 dana zatvora.

Stiven Loulor (44) je u zaštićeni kraljevski kompleks ušao 16. jula i slomio oglasnu tablu pričvršćenu za metalnu rešetku kako bi je iskoristio kao ležaj, saopštio je danas Vestminsterski sud, prenosi portal Metro.

Bezbjednosni zvaničnici su Loulora zatekli kako spava u blizini jugoistočnog ugla palate nešto poslije 05:00 sati ujutro, a on je na polomljenu tablu legao oko 01:00 sat. 

Advokatica beskućnika kaže da je on "samo želeo da malo spava" i da se izvinjava što je napravio probleme. Loulor, koji se sudu obratio putem video-linka, priznao je da je kriv i za nanošenje štete i za ulazak na zaštićenu teritoriju, rekavši da je "tamo želeo da se skloni sa ulice". 

"Znali ste gde ulazite, a trebalo bi da ste znali i kakve će to imati posljedice kad je reč o bezbjednosti i troškovima. Ranije ste 70 puta osuđivani, a ovo je samo još jedan prestup u vašem strašnom nizu", rekao je sudija. Loulor, koji je pričinio štetu u vrijednosti od 210 funti, osuđen je na 28 dana zatvora zbog provale na zaštićen posed i na 21 dan iza rešetaka zbog nanijete štete, a kazne će izdržavati istovremeno.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.