Ne izlaziti na ulice Pariza

Protesti "žutih prsluka" bi mogli dovesti do smrtnih ishoda

  • 07.12.2018. 18:40

Članovi pokreta "Žuti prsluci" ne bi trebalo da ponovo izlaze na ulice Pariza jer bi to sigurno dovelo do smrtnih ishoda, ali se mora nastaviti pritisak na Vladu Francuske, smatra Kristof Šalenson, koji se predstavio kao portparol pokreta.

"Ne bismo trebali dalje protestovati u Parizu. Ukoliko se protesti organizuju u Parizu, sasvim sigurno će biti smrtnih ishoda", upozorio je Šalenson za "Sputnjik". 

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner izjavio je da se očekuje da nekoliko hiljada ljudi izađe na proteste tokom vikenda, uključujući grupe koje bi mogle da budu "ekstremno agresivne". 

Premijer Francuske Eduar Filip najavio je da će sutra širom zemlje biti angažovano 89.000 policajaca, od kojih će 8.000 njih biti raspoređeno u Parizu. 

Glavne turističke destinacije i muzeji u centru Pariza, uključujući Ajfelov toranj i "Luvr", sutra će biti zatvorene, zbog straha od mogućih nereda tokom protesta. 

Protesti su počeli 17. novembra, povodom planiranog povećanja poreza na gorivo, od kojeg je Vlada u međuvremnu odustala, ali su se proširili u opšte nezadovoljstvo socijalnom politikom predsjednika Emanuela Makrona i njegovog kabineta.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)