Francuski fudbaler

Protesti u Francuskoj zbog prebijanja srpskog dječaka, podršku pružio i Mbape

  • 03.06.2020. 16:35

Poznati fudbaler Kilijan Mbape pružio je podršku srpskom dječaku Danijelu Jovanoviću (14) koji je nedavno brutalno pretučen u akciji francuske policije prilikom privođenja.

- Pravda za Gabrijela! - napisao je, uz tri srca, Mbape za dječaka iz gradića Bondija na sjeverozapadnom obodu Pariza, gdje je i sam proveo detinjstvo, i istovremeno se pobunio protiv policijskog nasilja.

Gabrijel Đorđević je uhapšen u noći između 25. i 26. maja. Ovdašnji mediji prenose da je priveden oko 3 sata poslije pokušaja krađe mopeda, sa još jednim saučesnikom. Zadobio je povrede glave, polomljena mu je kost ispod lijevog oka, slomljena su mu tri zuba.

Tokom noći, iz policijske stanice su pozvali porodicu da im saopšte da se nalazi u pritvoru, a zatim je sutradan ujutro stigao poziv iz bolnice, prenio je i sajt "Svi Srbi u Parizu". Ovaj sajt prenosi i Gabrijelovo svjedočenje iz bolnice da su ga policajci prilikom hapšenja nekoliko puta udarili u lice. Istakao je da su među policajcima bila tri muškarca i žena. Jedno koljeno su mu stavili na glavu, drugo na ramena, dok mu je žena, s plavom kosom, držala zglobove.

- Bradati, prilično debeo policajac, šutirao me je čizmama u glavu - prenosi sajt Gabrijelovo svedočenje.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.