Protest u Beogradu

Neredi ispred Skupštine Srbije zbog najavljenih mjera

  • 07.07.2020. 22:38

Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju virusa korona oteo se večeras poslije 22 sata kontroli.

Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred skupštine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javlja izvještač Tanjuga sa lica mjesta.

Ispred skupštine je haos, a kada je masa nagrnula na skupštinu, policija se pomjerila, a pojedinci iz mase su uzvikivali "Koga vi branite?".

Nije jasno da li je neko ušao u zgradu skupštine čija vrata su otvorena.

Protest je počeo nešto posle 20 sati, kada je blokirana za saobraćaj raskrsnica kod zgrade parlamenta, na početku Bulevara kralja Aleksandra, gdje su zviždali, udarali u šerpe, vikali "Kosovo je deo Srbije", "Ua" i "Mi to nećemo" aludirajući na mjere.

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio mjere zabrane okupljanja više od pet osoba i policijski čas narednog vikenda, zbog pogoršanja epidemiološke slike u Beogradu, pojedine stranke bojkot opozicije oglasile su se kritikom uvođenja novih mejra i tvrdnjama da je vlast odgovorna za rast broja zaraženih, piše Tanjug. 

Grupa pristalica opozicionih stranaka okupila se pred Skupštinom Srbije.

Savez za Srbiju je izdao saopštenju u kojem navodi da nove mjere protiv širenja kovida u Beogradu vidi kao "iživljavanje nad građanima", i istovremeno da je vlast zbog izbora davala lažne podatke o situaciji u vezi sa virusom korona građanima i da zbog toga i vlast i članovi Kriznog štaba, koje naziva nestručnim, treba krivično da odgovaraju, prenio je Tanjug.

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Beogradu uvode se nove mjere - zabrana okupljanja više od pet ljudi i policijski čas za vikend, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poručuje da bi volio da zabrana kretanja bude na snazi u cijeloj Srbiji, ali da će konačnu odluku o tome donijeti Krizni štab. 

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије