Indija

Pronađeno tijelo kralja kafe, sumnja se na samoubistvo

  • 31.07.2019. 08:12

Indijske vlasti izvukle su tijelo osnivača indijskog lanca kafe "Kofi dej" V. G. Sidarte iz rijeke Nethravat, i u blizini grada Mangalora, u kojem je nestao u ponedjeljak.

"Prema prenliminarnim rezultatima, policija je identifikovala tijelo V. G.Sidarte", rekao je jedan zvaničnik Rojtersu i dodao da je njegova porodica obaviještena.

Agencija navodi da je Sidarta putovao za Mangalor, kada je na jednom mostu zamolio vozača da ga sačeka dok on prošeta.

Televizijski kanali prikazali su snimke spasilaca u gumenim čamcima kako pretražuju rijeku Nethravati u blizini mosta na kojem je Sidarta posljednji put viđen.

Sidartin nestanak uticao je na investicije, pa su akcije “Kofi deja” pale za 20 odsto.

Indijski mediji spekulišu da je Sidarta bio pod pritiskom zbog velikih dugova. U pismu koje je navodno napisao, Sidarta optužuje neimenovanog partnera da vrši pritisak na njega da otkupi akcije, a poreske vlasti za uznemiravanje i odluke koje su ugrozile likvidnost njegove kompanije.

"Dugo sam se borio, ali sada odustajem", navodno je napisao Sidarta, dodajući da preuzima odgovornost za poslovanje kompanije.

Kompanija, koju je osnovao 1993. godine u Bangaloreu, prerasla je u najveći indijski lanac kafe sa preko 1.700 prodajnih mjesta u 245 gradova Indije, a prisutna je i na svjetskim tržištima.

Koliko je poznato, Sidarta posjeduje 33 odsto kompanije, dok njegova žena i porodica imaju još 21 odsto udjela u kompaniji, što znači da je kompanija zapravo u većinskom vlasništvu porodice.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.