Šarl Mišel

Produžene ekonomske sankcije Rusiji na još šest mjeseci

  • 13.12.2019. 08:55

Šef Savjeta Evrope Šarl Mišel zvanično je potvrdio da EU produžava ekonomske sankcije Rusiji na još šest mjeseci.

"Saslušali smo izvještaj Francuske i Njemačke nakon samita u normandijskom formatu koji je održan u Parizu, 9. decembra. To je bila mogućnost da se razmijene mišljenja o situaciji u regionu i da se donesu odluke o produžavanju sankcija na dodatnih šest mjeseci", rekao je Mišel.

Poslanik ruske Državne dume Mihail Šeremet istakao je da produžavanje sankcija sa sobom ne nosi nikakve eknomske prijetnje za Rusiju.

"Štaviše, te sankcije su nas ujedinile i pomogle da rešimo brojna ekonomska pitanja koja su nam visila nad glavama", naglasio je Šeremet.

On je naveo da je stav EU u vezi sa Rusijom krajnje nekonstruktivan, te da je beskorisno vršiti takvu vrstu pritiska, prenosi "Sputnjik".

Zamjenik predsjednika skupštine Krima Vladimir Bobkov rekao je da su lideri EU faktički krenuli na "sve ili ništa" usvojivši odluku o produžavanju sankcija Rusiji, stavivši pod prijetnju ekonomsku situaciju same Unije.

"Nažalost, to je bilo očekivana odluka. Međutim, sankcije dokazuju da se Rusija nalazi na ispravnom putu zaštite sopstvenih nacionalnih interesa", poručio je on.

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина