SAD

Procurili novi dokumenti o Trampu: Tvrde da je vršio pritisak na Sekretarijat za pravosuđe

  • 15.06.2021. 18:31

Tramp je preko jednog od svojih pomoćnika, 14. decembra poslao mejl sa dokumentima u kojima se navodno iznose dokazi o izbornim nepravilnostima u Mičigenu, što je tvrdnja koju je federalani sud već bio odbacio.

Bivši američki predsjednik Donald Tramp vršio je tokom posljednjih nedjelja svog mandata pritisak na Sekretarijat za pravosuđe da se pridruži njegovim naporima da poništi izborni poraz, na osnovu tvrdnji o izbornoj krađi, ali su najviši zvaničnici Sekretarijata odbili da to urade, pokazuju dokumenta koja su danas objavljena.

Odbor Predstavničkog doma za nadzor i reforme, koji je tražio dokumenta, objavio je detalje o pokušajima bivšeg predsjednika, njegovog tadašnjeg šefa kabineta Marka Medouza i privatnog advokata Kurta Olsena da se izvrši pritisak na Sekretarijat za preduzme akciju u vezi sa Trampovim tvrdnjama, prenosi Glas Amerike.

- Ta dokumenta pokazuju da je predsjednik Tramp pokušao da zloupotrebi vodeću agenciju za sprovođenje zakona naše zemlje u drskom pokušaju da preokrene rezultat izbora na kojima je poražen - saopštila je predsjedavajuća Odborom, demokrata Kerolin Maloni.

Trampovi pokušaji o kojima je reč u dokumentima odvojeni su od izvještaja da je Sekretarijat za pravosuđe, za vrijeme Trampa, tajno pokušavao da pribavi podatke o telefonima najmanje dvojice demokratskih članova Kongresa, zbog čega je aktuelni sekretar za pravosuđe Merik Garland najavio da će ojačati zaštitu sekretarijata od političkog uticaja.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана