Haja bon al Husein

Princeza varala muža s tjelohraniteljem: Protjerana iz Dubaija sa djecom

  • 22.11.2020. 16:14

Princeza Haja bon al Husein, bivša supruga šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma iz Dubaija, platila je 6,4 miliona dolara da bi prikrila aferu koju je imala s britanskim tjelohraniteljem.

Afera je navodno trajala dvije godine, a tjelohranitelj je bio u braku. Sve je otkriveno nakon presude suda u Londonu o starateljstvu nad princezinom djecom. U presudi je navedeno da je "počinila preljubu s jednim od svojih tjelohranitelja".

U sudskoj presudi nije naveden identitet tog muškarca, ali se u medijskim izvještajima navodi da je riječ o 37-godišnjem Raselu Flaversu. Istaknuto je da mu je princeza kupovala luskuzne poklone među kojima su sat od 16.000 dolara i vintaž sačmarica vrijedna 66.000 dolara.

Navodno mu je platila 1,6 miliona dolara da bi je držao podalje od supruga Muhameda al Maktuma, potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Haja je Flaversovim kolegama takođe platila 1,6 miliona dolara da ne otkriju aferu koja je počela 2016. godine.

Međutim, prevara je brzo otkrivena zbog čega je 46-godišnja princeza, kćerka preminulog jordanskog kralja, bila primorana da napusti Dubai sa svoje dvoje djece.

U presudi je naglašeno da je šeik, pokušavajući da stekne starateljstvo nad djecom vršio "kampanju zastrašivanja" protiv supruge i da ju je izrugivao zbog afere.

Jedan od Flaversovih prijatelja je poručio da su životi mnogih uništeni zbog afere. Flavers i njegova supruga nisu željeli da govore o tome, a to ne smiju da urade ni njegove kolege koje su dobili novac da sve zataškaju.

Princeza se udala za šeika 2004. godine i time je postala njegova šesta supruga, a razveli su se prošle godine. Trenutno živi s djecom u kući vrijednoj 113 miliona dolara smještenoj u jednoj od najekskluzivnijih londonskih četvrti Kensingtonu, prenose britanski mediji.