Drama u kraljevstvu

Princ Hari se sveti kraljevskoj porodici jer ih krivi za smrt majke

  • 14.01.2020. 08:15

Pojedinci smatraju da se kraljević odlaskom iz porodice sveti kraljici Elizabeti, ocu Čarlsu i svim tamošnjim medijima jer ih krivi za tragičnu pogibiju Ledi Di 1997. godine.

Odluka britanskog princa Harija da uzdrma monarhiju objavom napuštanja kraljevske porodice predstavlja njegovu osvetu za smrt majke princeze Dajane.

To je samo jedna od neobičnih teorija zavjere koje bujaju o popularnom megzitu (odlasku Megan i Hari), zbog kojeg je juče kraljica Elizabeta Druga održala hitan sastanak.

Bez dokaza

Kako piše portal News18.com, mnogi vjeruju da je cijela ova frka zapravo dobro smišljena i da kraljević želi da se tako osveti babi, ocu i britanskim medijima, koje sve krivi za smrt svoje majke, stradale 31. avgusta 1997. dok je bježala od paparaca u Parizu. Kako se tvrdi u tekstu, Hari je ljut na medije od djetinjstva, a kada su britanski tabloidi počeli da napadaju njegovu suprugu, riješio je da im se osveti za smrt Ledi Di. Prema pojedinim teorijama, za njenu smrt je uvijek krivio Elizabetu i Čarlsa, za koje se bez ikakvih dokaza šuškalo da stoje iza nesreće, pa se sad sveti i njima. Navodno je baš zato riješio da se oženi razvedenom Amerikankom, jer je sličan brak kraljičinog strica Edvarda Sedmog doveo do ustavne krize i njegove abdikacije. Ima čak i teorija da je brak s Megan lažan i da je ona samo plaćena glumica. Naravno, ni za jednu od ovih tvrdnji ne postoji nijedan dokaz.

Na sličan način, pojedinci su razvili teoriju da Harijeva odluka uopšte nije slučajna i da nije iznenadila porodicu, već da je to plan same Elizabete da mlađeg unuka iskoristi za čvršće preuzimanje vlasti u Komonveltu, gdje je uloga monarha znatno oslabila.

Ponuda koja se ne odbija

Inače, sastanak Harija sa kraljicom, Vilijamom i Čarlsom održan je juče u zamku Sandringam. Kraljičin muž Filip još ujutru je otišao iz zamka nezadovoljan cijelom ujdurmom.

Do juče se nije znalo da li će Elizabeta kazniti prinčevski par, ali stručnjaci misle da je malo vjerovatno da će im ukinuti titule kao princezi Dajani, jer je Hari rođen s njom, a Megan je primila titulu vojvotkinje od Saseksa putem braka. Kraljevski fotograf Artur Edvards smatra da će kraljica princu Hariju iznijeti „ponudu koju ne može da odbije, pa će vojvoda ostati u Velikoj Britaniji“.

Britanski prinčevi Hari i Vilijam demantovali su juče u zajedničkom saopštenju „lažnu vijest“ u domaćim medijima da se njihovo odnos pogoršao. - Za braću koja pridaju veliku pažnju pitanjima mentalnog zdravlja, upotreba tako zapaljivog govora je uvredljiva i potencijalno opasna - poručili su.