Preminuo ljekar koji je liječio Navaljnog u Rusiji

  • 04.02.2021. 20:54

Sergej Maksimišin, zamjenik glavnog ljekara bolnice u ruskom gradu Omsku, u kojoj je lider opozicije Aleksej Navaljni liječen odmah nakon što je navodno otrovan, preminuo je danas, saopštila je bolnica.

Maksimišin, koji je bio zamjenik glavnog ljekara omske bolnice za hitne slučajeve, preminuo je u 55. godini, navodi bolnica, prenosi Si-En-En.

U saopštenju se ne pominje uzrok smrti.

Navaljni je prvobitno primljen u jedinicu za akutno trovanje omske hitne bolnice 20. avgusta, nakon što mu je pozlilo u avionu koji je krenuo ka Moskvi.

U vrijeme hospitalizacije Navaljnog, Maksimišin nije održao nikakve brifinge za štampu, dodaje američka televizijska mreža.

Kao zamjenik glavnog ljekara u bolnici za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih ljekara u bolnici.

Leonid Volkov, saradnik Navaljnog, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za liječenje opozicionog lidera.

– Sergej Maksimišin je bio šef odjeljenja koje je liječilo Alekseja Navaljnog i bio zadužen za njegovo liječenje – posebno za njegovu medicinski izazvanu komu – rekao je Volkov za Si-En-En.

On je dodao da je Maksimišin znao više od bilo koga o stanju Navaljnog i da zbog toga ne može da odbaci mogućnost da njegova smrt nije nastupila prirodnim putem.

– Međutim, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nije rijetko da ljekari njegovih godina iznenada umru. Sumnjam da će biti sprovedena neka istraga o njegovoj smrti – dodao je Volkov.

Тагови: