Beč

Preminula konobarica iz Srbije koju je upucao muškarac iz BiH

14:49, 16.02.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Violeta J. (48), Srpkinja koju je u utorak u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52), preminula je u noći između petka i subote, nakon što je nekoliko dana bila kritičnom stanju i vještačkoj komi. Ona je u bolnicu primljena sa dvije ulazne rane od metka.

Srpkinja koja je u Beču radila kao konobarica upucana je nakon što je završila smjenu u kafiću "Rebeka". Kao gost lokala, te večeri se pojavio Željko B., rodom iz BiH, inače njen bivši partner, koji je u lokalu popio piće.

Nakon završetka smjene, nesrećna žena se uputila u obližnji lokal "Ziro" na pivo, a za njom je krenuo i Željko. Nekoliko minuta kasnije, izvadio je pištolj, i nasred ulice je ispalio dva hica u Violetinu glavu, nesrećna žena je pala na zemlju.

Nakon toga, vjerovatno misleći da ju je ubio, Željko je presudio sebi upucavši se u glavu.

Hitna pomoć i policija su ubrzo bili na mjestu nesreće, njih dvoje su prevezeni u bolnicu i odmah krenuli sa zbrinjavanjem. Violeta je stavljena u vještačku komu, dok je njen bivši partner preminuo neposredno nakon bolničkog prijema.

Violetino zdravstveno stanje je danima bilo jako izuzetno loše, budući da je primljena sa dvije ulazne rane od metka. Ljekari su od početka strahovali da neće preživjeti jer se nalazila u kritičnom stanju, mada pod konstantnim nadzorom, budući da je u komi.

Kako su prenijeli austrijski mediji, zločin koji se karakteriše kao ubistvo iz strasti, možda je mogao biti spriječen. Naime, Željko je i ranije dolazio u kafić u kom Violeta konobariše. Nekoliko dana prije ubistva, vjerovatno pod dejstvom alkohola i razjaren činjenicom da ne želi da bude s njim i uprkos činjenici da je zbog Violete ostavio ženu i djecu, prijetio je ubistvom.

"Ubiću vas oboje", vikao je iznervirani Željko, ali ga niko nije ozbiljno shvatio. Sve dok u utorak, tri hica nisu odjeknula predgrađem Majdling, a konobarica i on ostali da leže nepomično u lokvi krvi.