Sana Marin

Premijerka Finske fotografijom podijelila građane: Ovaj dekolte joj ne mogu oprostiti

15:55, 14.10.2020.
Izvor: Kurir
Fotografija premijerke Sane Marin (34) koja je pozirala za modni časopis, podijelila je Finsku. Dok je jedni kritikuju zbog previše smjelog izdanja, drugi dijele slične fotografije na društvenim mrežama u znak podrške.

Sana Marin, najmlađa premijerka na svijetu, pozirala je za finski modni časopis obučena samo u blejzer, a može se vidjeti da ispod ne nosi ništa.

Fotografija je prvo objavljena na Instagram nalogu magazina, a uslijedila je lavina kritika jer mnogi smatraju da takav izgled ne priliči njenoj poziciji.

Međutim, ima i onih koji su stali u njenu odbranu, pa su hvalili njenu „ljepotu, snagu i samostalnost“. Pojedinci su komentarisali i da je Marin „najlepša premijerka na svijetu“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ylpeänä esittelemme: lokakuun Trendin kannessa loistaa mieletön @sannamarin 💪🖤⠀ ⠀ Pääministeri Sanna Marinilla on eturivin paikka esimerkkinä, esikuvana, asioiden muuttajana ja vaikuttajana. Työ on paineistettua, mutta hyvät unenlahjat ja rautaiset hermot auttavat. Mutta Marin tunnustaa myös, että uupumuksen tunteet saattavat tulla myöhemmin:⠀ ⠀ ”On selvää, että nämä vuodet jättävät jälkensä. Tämä ei ole tavallista työtä eikä tavanomaista elämää vaan raskasta monellakin tavalla. Voi olla, että paine ja uupumus kertyvät ja tulevat myöhemmin. Tilanteissa on ollut pakko laittaa tunteet sivuun, mutta kyllähän ne kasautuvat.” ⠀ ⠀ Lue kiinnostava haastattelu kokonaisuudessaan tänään lehtihyllyille saapuneesta Trendistä! Antoisia lukuhetkiä! 💎 ⠀ ⠀ Kuva: @jonaslundqvist⠀ Tyyli: @suvipout

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on Oct 8, 2020 at 2:00am PDT

Osim toga, Fincu su se prisjetili i prethodnih finskih političara i njihovih spornih fotografija.

Tako se svojevremeno bivši finski predsjednik Urho Kekonen slikao odjeven kao hipster, Karl Gustav Manerhajm se slikao nag na konju. I bivši premijer Aleksander Stub bio je poznat po neobičnim fotografijama, budući da je kao aktivni maratonac i trijatlonac, često pozirao u šorcevima ili odjelima za plivanje.