Prekinuti razgovori o budžetu i pomoći za oporavak od pandemije

  • 08.10.2020. 22:06

Evropski poslanici prekinuli su razgovore s predstavnicima vlada članica EU u vezi sa budžetom bloka i paketom u vrijednosti od 1,8 biliona evra za oporavak od pandemije virusa korona.

Sporazum Evropskog parlamenta i vlada članica EU potreban je da se usvoji najveći finansijski podsticaj u vezi s kojim su se evropski lideri saglasili na samitu u julu, kako bi se pomoglo evropskoj ekonomiji u doba najveće recesije ikada.

Odgađanja postizanja dogovora mogla bi dodatno da naškode ekonomiji EU, s obzirom na činjenicu da se mnogi sektori oslanjaju na novčana sredstva bloka.

Članovi Evropskog parlamenta saopštili su da nisu imali drugog izbora, već da prekinu sastanak.

U saopštenju se navodi da su potrebna dodatna novčana sredstva za finansiranje ključnih programa, uključujući infrastrukturu, odbranu i programe razmjene studenata u narednih sedam godina.

Razgovori će se nastaviti u narednim danima, a ukoliko se postigne sporazum moraće ga ratifikovati parlamenti članica EU.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм