Uhapšen Italijan

Predstavljao se kao Džordž Kluni da bi prodavao odjeću

  • 17.06.2019. 18:23

Italijanski državljanin Frančesko Galdeli (58), koji se lažno predstavljao kao američki glumac Džordž Kluni da bi promovisao i prodavao odjeću, uhapšen je na Tajlandu s partnericom Vanjom Gofi (45). 

Galdeli i Gofi su na crvenoj Interpolovoj potjernici od 2013, a s obzirom na to da su dugo izbjegavali hapšenje, mnogi ih porede s poznatim američkim gangsterskim parom Boni i Klajdom.

Holivudski glumac tužio ih je još 2010. i svjedočio pred italijanskim sudom. Galdeli i Gofi optuženi su i za niz drugih prevara počinjenih u Italiji.

Par je priveden u subotu ujutro u sklopu zajedničke akcije tajlandske i talijanske policije u predgrađu Pataje, saopštili su lokalni zvaničnici. 

"Tokom ispitivanja Frančesko je priznao da se predstavljao kao Kluni kad je započeo posao s prodajom odjeće jer je na taj način želio zavarati ljude da mu pošalju novac", objavila je tajlandska policija, dodajući da par na Tajlandu živi od 2014.

Galdeli je te godine bio uhapšen, ali uspio je pobjeći iz pritvora. Naknadna istraga, provedena po nalogu italijanskih vlasti pokazala je da mu je bijeg uspio jer je zatvorskom čuvaru platio oko 550 evra da ga odande pusti, pišu talijanski mediji.

Policija je izvijestila da su Galdeli i Gofi proteklih godina zarađivali prodajom lažnih satova brenda "Rolex" preko interneta.

U međuvremenu su im istekle i vize za boravak na Tajlandu, pa će oboje biti optuženi za ilegalan boravak u toj državi, a zatim će se pokrenuti postupak njihovog izručenja, saopštila je policija.

(HRT.hr)

Тагови: