Prazna ‘knjiga‘ o političaru postala bestseler: "Ne znamo šta bismo rekli o njemu"

  • 03.12.2020. 12:12

Knjiga o ultradesnom opozicionom političaru Mateu Salviniju na vrhu je najprodavanijih naslova u italijanskom Amazonu, iako sadrži samo prazne stranice.

Knjiga "Zašto bi Salviniju trebalo vjerovati, poštovati ga i obožavati" na 110 stranica i uz cenu od 6,99 evra nudi prazne stranice i već je danima na vrhu popisa najbolje prodavanih knjiga na italijanskoj stranici ove onlajn prodavnice.

"Knjiga je puna praznih stranica. Uprkos višegodišnjem istraživanju, nismo mogli pronaći ništa što bismo rekli po tom pitanju, pa molim vas, slobodno je koristite za vlastite bjeleške", navodi se u opisu knjige, prenosi Jutarnji list.

Kao autor navodi se "Aleks Grin, politički analitičar" i vjerojatno se radi o pseudonimu. Prema Amazonu knjiga je objavljena u privatnoj firmi u februaru 2009.

Očigledna šala privukla je pažnju mnogo italijanskih medija.

Kritike na Amazonu uglavnom su pozitivne a prosečna je ocena 4,7 zvezda.

"Dugotrajno i naporno čitanje, no vredelo je", piše jedan potrošač.

Nekima se šala ipak nije dopala.

"Pišem vam samo da vam kažem da se radi o praznoj knjizi prodatoj u spletki s ljevičarskim Amazonom samo za zabavu ljevičara", napisao je muškarac koji je ocijenio knjigu samo jednom zvezdom. "Kupio sam je samo da bih o njoj loše pisao. Ne biste je trebali kupiti!", dodao je kupac.

Salvini (47) je vođa stranke Liga. Političar koji dijeli društvo poznat je po tvrdim stanovištima prema migrantima i naklonosti drugim populističkim vođama poput odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trampa.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија