Proglašena vanredna situacija

Požari divljaju širom Kalifornije, više od milion stanovnika ostaće bez struje

  • 26.10.2019. 20:48

Više miliona stanovnika u Kaliforniji ostaće bez električne energije zbog velikog šumskog požara, najavila je kompanija "PGE".

Upozorenje je objavljeno nakon što je više od 50.000 ljudi moralo da napusti kuće zbog požara "Kinkejd". Vanredna situacija proglašena je u oblasti Los Anđeles i Sonoma.

Kompanija je navela da postoji mogućnost da će struja biti isključena u 36 oblasti usljed "istorijskih vjetrova" koji bi mogli da oštete postrojenja i izazovu nove požare.

Iz "PGE" su objasnili da jaki udari vjetra predstavljaju rizik od oštećenja i varnice na elektro-sistemu što bi moglo dovesti do požara i brzog širenja vatre, a vegetacija je suva zbog prethodnih vjetrovitih uslova.

"PGE" ističe da je posljednji požar na sjeveru Kalifornije izio sedam minuta nakon što je obližnji napojni kabl oštećen.

Guverner Kalifornije Gevin NJusom rekao je da "PGE" nisu radili svoj posao i osudio je "višegodišnju pohlepu i zanemarivanje stanja instalacija".

Još nije potvrđeno da je posljednji požar uzrokovan zbog kvara na instalacijama.

Najsmrtonosniji šumski požar u istoriji Kalifornije odnio je 85 ljudskih života prošle godine i uzrokovan je zbog napojnih kablova "PGE". 

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм