100 vatrogasaca gasi

Požar guta poznati hotel u Londonu

  • 06.06.2018. 18:19

Požar koji je izbio u londonskom Mandarin Orijental hotelu u blizini Hajd parka gasi više od 120 vatrogasaca, javlja "Raša tudej".

"Sada imamo 20 vatrogasnih kola i 120 vatrogasaca koji se bore sa vatrom koja je izbila na krovu hotela u Najtsbridžu", naveli su u saopštenju londonski vatrogasci.

Oni su prethodno javili da je 15 vatrogasnih kola i 97 vatrogasaca izašlo na lice mjesta.

Njihov portparol je potvrdio te informacije, pa dodao: "Brigada je primila više od 35 poziva vezanih za požar koji je doprineo stvaranju dosta dima. Vatrogasne ekipe iz Čelsija, Kensingtona, Hamersmita, Batersia, ali i drugih lokacija su se odazvale. Još nije utvrđeno šta je izazvalo požar".

Saobraćaj u blizini lokacije je privremeno obustavljen.

Mnogi na društvenim mrežama javljaju da "pepeo pada svuda po putevima".

- Izašao sam sa Najtbridž stanice i vidio ogromnu količinu crnog dima. Vatrogasna brigada je obezbjedila ulicu, a ljudi koji su se zatekli u obližnjim prodavnica su evakuisani. Na ulicama je mnogo dijelova svačega i pepela. Još mogu da vidim malo crvenog odsjaja na krovu, ali ne primećujem da je iko preterano nervozan, pa pretpostavljam da drže situaciju pod kontrolom. Nadam se da je tako - ispričao je devetnaestogodišnji student Džek.

Još nije poznato šta je izazvalo požar, a nema ni zvaničnog saopštenja uprave hotela u kom se dogodio. Portparol je samo kratko prokomentarisao za "Dejli mejl", da su "upućeni u situaciju i da su vatrogasci na licu mesta".

Inače, hotel je skoro renoviran i to u iznosu od 185 miliona funti. Sređene su spavaće sobe, zajedničke prostorije, restorani, ali i spa centar.

The fire in London is the mandarin oriental hotel in Knightsbridge pic.twitter.com/tMrVTOUF3j

— Jack (@jackwmartin_) June 6, 2018
Тагови: