BUgarska

Potukli se dok išli po Časni krst

  • 21.01.2020. 20:54

Pravoslavni vjernici širom svijeta obilježili su praznik Bogojavljenje, pa smo plivanje za časni krst, pored Srbije i Republike Srpske, mogli da vidimo i u Crnoj Gori, Grčkoj, Rusiji, Bugarskoj, pa i Turskoj, tačnije svuda gdje ima pravoslavnih vernika koji su se organizovali sami ili pod pokroviteljstvom crkve. Ipak, već nekoliko godina, najviše pažnje privlače naše komšije Bugari i to zbog načina na koji pojedinci dolaze do krsta.

Nakon sada već dobro poznatog snimka od pre nekoliko godina u kojem je na organizovanom plivanju za časni krst u fontani došlo do nemira, pa i fizičkog obračuna nekolicine muškaraca, iz Bugarske nam je stigao novi video snimak, koji ništa manje nije turbulentan.

Naime, kako se navodi u snimku, do nereda je došlo tokom plivanja za krst u Staroj Reci, kada je sveštenik u uzano korito bacio krst sa nekoliko metara visine. Kako voda nije bila duboka, okupljeni muškarci, pretežno mlađi, pobili su se međusobno oko borbe za krst dok su stajali u vodi, a nakon toga su se neredi prebacili i ka samoj obali, gdje se priključila još jedna grupa muškaraca.

Iako se u opisu video snimka navodi da je ovaj nesvakidašnji obračun mladića prilikom trke za krst snimljen ove godine, postoje indicije da nje snimak stari, te i da je nastao tokom prve polovine dvehiljaditih.

Bilo kako bilo, izgleda da komšije Bugari ozbiljnije shvataju ovo takmičenje, te emocije ponekada nadvaladaju razum i više nego što je to primjerno i poželjeno kada se radi o ovoj vjerskoj manifestaciji.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.