Štampao ih u kući, a bile su i u suprotnom smjeru

Potrošio na prostitutke oko 20.000 maraka - novčanice bile falsifikovane

  • 05.02.2021. 20:26

Nakon što je 50-godišnji muškarac potrošio na prostitutke falsifikovanog novca u vrijednosti od oko 20.000 maraka, osuđen je tri godine uslovne zatvorske kazne na sudu u Švajcarskoj zbog prevare, falsifikovanja novca i stavljanje istog u promet.

Novac je sam printao kod kuće bio je tako loše napravljen "da bi i slijepac vidio da je lažan", rekao je predsjednik suda u Bazelu.

Prevara je otkrivena nakon što je jedna žena pokušala položiti falsifikovani novac na svoj bankovni račun dan nakon što ga je dobila.

Nakon što nije uspjela uplatiti novac na bankomatu, 39-godišnja žena neobične novčanice prijavila je policiji.

Falsifikovani novac korišten je u dva navrata, u julu i oktobra 2019. za plaćanje seksa dvjema ženama.

Muškarac je jednoj ženi platio 2.000 falsifikovanih evra prilikom prvog susreta, a nakon toga i 10.000 lažnih švajcarskih franaka drugoj prostitutki.

Na sudu je 39-godišnjakinja kazala kako je primila novčanice jer su joj izgledale kao prave 'u lošim svjetlosnim uslovima' u kući muškarca, piše Local.

Advokati su okrivljenog branili da je žena primila novac dobrovoljno uprkos tome što je bilo jasno da se radi o falsifikatu.

Policija koja je pretražila njegovu kuću otkrila je još falsifikovanih novčanica koje je printao na kućnom printeru.

Policija je ostala šokirana činjenicom da je muškarac zaista mislio da će novac moći cirkulisati tržištem neprimjećeno pošto novčanice nisu imale zaštitne oznake, a neke su bile isprintane u suprotnom smjeru.

Prostitucija u Švajcarskoj je legalna i regulisana te postoji nekoliko licenciranih bordela širom zemlje, primarno u Cirihu.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.